Hulpmiddelen

Handige hulpmiddelen bij het lezen

Houdt u van lezen, maar kost het steeds meer moeite om de letters te ontcijferen? Of wordt knutselen of handwerken lastiger, omdat uw ogen achteruit zijn gegaan? Roukens Oogzorg heeft diverse handige hulpmiddelen voor u, die een uitkomst zijn bij het lezen of het beoefenen van uw favoriete hobby’s. Van gemakkelijke handloepen, tafelloepen en leesliniaals tot geavanceerde led-verlichting. Er is altijd een leeshulpmiddel dat bij u past.

Handloepen

Met een handloep of vergrootglas bent u beter in staat om korte stukjes tekst te lezen. Denk aan een prijskaartje in de winkel, een naam, adres en telefoonnummer in het telefoonboek of een temperatuurvermelding op de thermostaat. Handloepen zijn er in verschillende uitvoeringen, groottes en sterktes, al dan niet met verlichting.
Image

Tafelloepen

Het voordeel van een tafelloep is dat u uw beide handen vrij houdt als u een boek, krant of tijdschrift aan het lezen bent of uw hobby aan het beoefenen bent. Er zijn tafelloepen met verstelbare arm en een stevige metalen voet, die ideaal zijn voor handwerken, knutselen, puzzelen en het bekijken van uw verzameling.
Image

LED-verlichting

Met led-verlichting kunt u duidelijker en helderder zien, en daarmee comfortabeler lezen. De energiezuinige lampen gaan lang mee en hebben een krachtige en gelijkmatige lichtbron. U heeft dus lang plezier van uw led-verlichting.

Image

Leesliniaal

Een leesliniaal is een loep in de vorm van een liniaal. Het is een multifunctioneel hulpmiddel. Als u de leesliniaal op de tekst legt, worden de letters vergroot. Het helpt u ook om op de juiste regel te blijven. Bovendien benadrukt of onderstreept de leesliniaal de specifieke tekstregel. Het is niet alleen geschikt voor slechtzienden, maar ook voor mensen met dyslexie.

Image