Gratis oogmeting aan huis

Heeft u het gevoel dat uw zicht geleidelijk aan minder wordt? Het is belangrijk om jaarlijks uw ogen te laten meten en uw oogdruk te laten bepalen. Roukens Oogzorg verricht als gediplomeerd opticien op afspraak een gratis oogmeting aan huis of in het zorgcentrum waar u verblijft. Onze opticien heeft alle professionele apparatuur en digitale programma’s bij zich om een nauwkeurige oogmeting aan huis te doen. Wij verrichten verschillende oogonderzoeken als een sterktemeting, oogdrukmeting en oogspiegelen.

Naarmate u ouder wordt, kunnen uw ogen achteruitgaan. Bent u ouder dan 40 jaar? Dan is het verstandig om een oogcontrole te laten uitvoeren. Met het tellen der jaren neemt de kans op een verhoogde oogdruk oftewel glaucoom toe. Tijdige herkenning is van groot belang, aangezien glaucoom tot onherstelbare schade aan de oogzenuw kan leiden met uiteindelijk blindheid tot gevolg. Kies daarom voor een jaarlijkse oogmeting aan huis of in het zorgcentrum.

Wij zijn als ervaren opticien in staat om al in een vroegtijdig stadium een oogafwijking vast te stellen en deze te corrigeren met een van onze brillen. Bij de oogmeting aan huis neemt onze opticien ook een brede collectie monturen mee, zodat u gelijk een keuze kunt maken uit een van onze brillen en/of zonnebrillen. Als u liever uw huidige bril houdt, kunnen wij de nieuwe brillenglazen ook in deze bril zetten en u daarmee weer een scherpe blik bezorgen.

40+? Laat dan uw oogdruk meten

Bent u ouder dan veertig? Dan heeft u een grotere kans op glaucoom (groene staar). Bij een glaucoom is de druk in het oog meestal te hoog. In het begin merkt u daar weinig tot niets van, maar tijdige herkenning is belangrijk.

Glaucoom kan namelijk tot onherstelbare schade aan de oogzenuw en zelfs tot blindheid leiden. Laat daarom jaarlijks uw oogdruk meten bij de opticien aan huis